Barron’s GMAT 2008


GMAT (Graduate Management Admission Test
) е приемен изпит за магистърски програми за университети в САЩ и Канада.  Оценката от изпита е решаващият фактор за приемане в университета и евентуалното получаване на стипендия.

Изпитът е на английски език. Изпитът е само с ползване на компютър. Не се провежда изпит с ползване на хартия. В течение на 3 ч. и 40 мин. кандидат-студентът стои пред компютър и представя знанията си в три области.

Математическата част се състои в решаване на 37 задачи за 1 ч. и 15 мин., което прави по около 2 мин. на задача. За всяка задача се дават по пет възможни отговора, като трябва да посочите един от тях като верен отговор. Задачите трябва да се решават последователно в реда, в който са дадени. Не се допуска връщане към предишна задача за промяна на отговора. Всеки кандидат-студент от явилите се на един изпит решава различни задачи. Задачите, които се дават на един кандидат-студент не са предварително определени, а се определят от компютъра в хода на провеждането на изпита. В случай, че решите успешно една задача, компютърът Ви определя като следваща по-трудна задача. По този начин, с всяка решена задача трудността на представяните Ви задачи нараства. Ако не решите една задача, следващата, която ще получите, ще бъде по-лесна, което обаче ще намали броя на точките, които ще може да получите за изпита. Не всички задачи, които решавате, се оценяват. Около една четвърт от задачите, включително някои от най-трудните, не се оценяват. Няма да Ви бъде съобщено кои задачи няма да бъдат оценявани.

Получавате четири оценки, от които най-важната оценка е общият брой точки за целия изпит. Получавате и отделна оценка за частта по математика. В допълнение, ще получите и процента на явилите са на изпита и получили оценка по-ниска от Вашата. (Създателите на теста ви дават този процент, приемайки за доказана тезата си, че независимо че всеки кандидат-студент решава различни задачи, в крайна сметка изпитът е напълно еднакво труден за всички). Имате право да се явите неограничен брой пъти на изпита, но между две явявания трябва да има поне 30 дни. Оценката от изпита е валидна 5 години.

Основната предпоставка за добро представяне на математическата част на изпита е отличното владеене на материала по математика, който се използва в изпита. Материалът по математика, който е необходимо да владеете за изпита, е предварително определен. Този материал се различава от материала, който е необходимо да владеете при явяване на кандидат-студентски изпит по математика в български университет. В допълнение, в математическата част на изпита съществува категория от задачи – Достатъчност на данните (Data Sufficiency), заемаща около една трета от общия брой на задачите, т.е. около 12 задачи на всеки изпит. Задачи от този тип не се изучават в българските училища и университети и са непознати на българските ученици и студенти.

В България изпита се провежда в ITCE Адрес.

Можете да закупите Barron’s GMAT, 2008 (Barron’s How to Prepare for the Gmat Graduate Management Admission Test) 14th Edition| Цена: 130 лв

NB: Учебникът е на английски език.

За контакти: investicii@gmail.com

    About

    Инвестиции | GMAT | Теория на парите | Икономика на държ. сектор

    RSS

    Subscribe Via RSS

    • Subscribe with Bloglines
    • Add your feed to Newsburst from CNET News.com
    • Subscribe in Google Reader
    • Add to My Yahoo!
    • Subscribe in NewsGator Online
    • The latest comments to all posts in RSS

    Meta

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...